4 шкідливі звички, які вбивають кишечник

Головна / unsorted / 4 шкідливі звички, які вбивають кишечник

Несподівано вас долають сильні судоми чи гнітюче відчуття переповнення – це ознака того, що кишечник не в змозі виконувати свою справжню функцію. Ці 4 звички можуть бути причиною.

Організм – складний механізм, що реагує на всілякі зовнішні фактори, включаючи травлення кишечника. Несподівано вас мучити жахливий біль, відчуття розпирання. Відразу спадає на думку думка про серйозне захворювання, але найчастіше кишечник порушується несвідомими повсякденними ситуаціями.

1. Погано пережована їжа

Або перерва на обід надто короткий, або надто сильний апетит – часто ви не приділяєте достатньо години тому, щоб по-справжньому насолодитися їжею, і натомість проковтуєте її. Також нехтують жувальним механізмом, хоча насправді слід жувати не менше 30 разів. Для кишечника цей стан є важким тягарем, оскільки їжа потрапляє в кишечник занадто великими частинами – гігантське завдання для органу.

2. Обмеження спорожнення кишечника через стрес

Навіть якщо короткочасний стрес покращує роботу тіла та мозку, він знижує активність кишечника. У стресових ситуаціях тіло виділяє більше адреналіну, оскільки реагує за допомогою механізму страху та втечі.

Якщо стресова ситуація триває довше, у шлунку та кишечнику можуть виникнути такі симптоми, як метеоризм, здуття живота, судоми чи тошнота. Якщо кишечник неодноразово реагує на стресові ситуації, фахівці говорять про синдром роздратованого кишечника, за якого діяльність кишкових м’язів особливо чутлива.

3. Порожні вуглеводи викликають запалення

Якими б смачними не були скибочки білого хліба чи макаронів, ці продукти можуть стати серйозним випробуванням для кишківника. Їжа, що складається з простих вуглеводів, містить невелику кількість клітковини і тому є особливо гарною средою для розмноження вирусів і бактерій. Ці небезпечні кишечні бактерії в значній мірі порушують кишечну флору і викликають проблеми з травленням.

4. Регулярне вживання алкоголю

Чи то пиво після роботи або бокал червоного вина на вечерю – навіть невелика кількість алкоголю негативно впливає на функцію кишечника і може пошкодити кишечник у багатьох відношеннях. Проглотнутий етанол вступає в реакцію безпосередньо зі слизовою оболонкою тонкої кишки і викликає почервоніння слизової оболочки, пошкодження клітин або навіть незначне кровотеча. Крім того, часте вживання алкогольних напоїв збільшує ризик раку товстої кишки.

Джерело zhenskiy.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!