Так само те, що ви їсте, впливає на те, як ви виглядаєте чи відчуваєте себе. Це означає, що споживані продукти можуть призвести до деяких дивних реакцій з боку вашого тіла. Якщо ви чутливі до їжі, наприклад, деякі продукти будуть викликати у вас зуд. Ознайомтеся зі статтею, щоб дізнатися про дивні впливи продуктів на тіло, передає sutura.org.ua

Часник може покращити запах тіла

Всі знають, що сильний запах часнику допоможе відобразити навіть напад вампірів. Але ви можете не усвідомлювати, що він також впливає на запах тіла і необов’язково в поганому сенсі цього слова. Дослідження, опубліковане в журналі Appetite у лютому 2016 року, показало, що всі навіть наоборот — часник може допомогти чоловікам удосконалити їхній запах.

У дослідженні жінки оцінювали запах тіла чоловіків, які з’їли напередодні чотири зубки сирого чесноку, як приємніший і привабливіший, ніж у тих, хто не їв. За словами вчених, часник має антибактеріальні властивості, і може вбивати бактериї, що викликають запах на поверхні шкіри. Через що запах шкіри стає приємнішим.

Багаті на клітковину продукти викликають гази

Схоже, стара американська дитяча приказка містить долю правди: «бобі дійсно роблять вас дзвінкими». Це не єдиний вид їжі, здатний викликати гази. Інші продукти, що містять клітковину, такі як хрестоцвіті овочі (кольорова капуста, брокколі, білокачанна капуста) та цільні зерна (овес) можуть також призвести до метеоризму. Це тому, що бактериї в кишечнику виробляють газ під час травного процесу. І оскільки ці продукти особливо важкі для перетравлення, вони можуть створювати більше газу, ніж зазвичай.

Доброю новиною є те, що продукти, що викликають підвищений метеоризм, як правило, дуже здорові і не спричинюють побічних ефектів. Якщо ви хочете спробувати дієту з високим рівнем клітковини, робіть це помалу, поєднуючи такі продукти з достатньою кількістю рідини, щоб усе проходило плавно.

Буряк перетворює колір вашої січі у червоний

Якщо ви побачили, що ваша січа червоного кольору, перш ніж у паніці набирати швидку допомогу, подумайте: чи не їли ви буряки за останні 48 годин. Споживання великої кількості буряків може призвести до процесу під назвою «бітурія», тобто появи червонувато-рожевої січі.

Буряк отримує свій глибокий відтінок завдяки потужному пігменту під назвою бетаціанін, який може проникати в січу, якщо рівень кислоти в шлунку досить низький, щоб зруйнувати цей ефект. Розова або червона січа також може бути наслідком прийому деяких ліків. Якщо ви стурбовані цим, зверніться до лікаря.

Морквіна надає жовтий колір шкірі.

Можете шартувати над вашими дітьми, що споживання великої кількості моркви, багатої на бета-каротин, зробити їх схожими на саму моркву. У цьому є частка правди, оскільки від споживання моркви ви можете знайти жовтуватий колір, особливо на ладонях рук, стопах ніг та обличчі.

Такий стан має назву – гіперкаротінемія (надлишок каротину в організмі), що також може виникати при вживанні надмірної кількості продуктів з вітамінів А, наприклад, гарбуза. Скільки ж моркви дуже багато? Це залежить від того, наскільки швидко ваше тіло метаболізує бета-каротин. У різних людей по-різному.

Спаржа створює запах січі

Ви напевно знайомі з тим фактом, що вживання спаржі надає їдкий запах вашій січі, хоча такий феномен зустрічається не у всіх. Цей неприємний запах є результатом хімічної реакції речовини під назвою аспарагінова кислота. Сважається, що від 20 до 40 відсотків населення або не відчувають цього запаху, або не виробляють зазначені хімічні сполуки.

Дана кислота перетворюється на сірку, яка в кінцевому рахунку і випускає неприємний запах, іноді всього на 15-30 хвилин. Поки що залишається незрозумілим, чому деякі люди можуть уникнути цього запаху. Але якщо ви один із таких, то можете вважати собі щасливчиком.