6 продуктів харчування, які не можна їсти сирими
Днями громадянин Китаю позбувся половини печінки після вживання погано приготовленої риби. У зв’язку з цим експерти назвали 6 продуктів, вживання яких у сирому вигляді дуже небезпечне для здоров’я.
Картопля. Не до кінця приготовлена картопля провокує здуття та інші шлунково-кишкові проблеми, оскільки містить крахмаль, що обмежує травлення. А картопля із зеленими паростками не слід вживати навіть після приготування. Вона містять токсин, що провокує харчові відрування.
Фасоля. Сира фасоль містить фітогемагглютинін – токсин, що провокує схожі на харчове відрування симптоми.
Сосиска. У жодному разі не вживайте сосиски, витягнуті відразу з пакета. Навіть якщо вони призначені для хот-догів і вже раніше були зварені, все одно в них може міститися бактерия лістерія, яка вбивається тільки за рахунок нагрівання при особливій температурі.
Молоко. Сире або хлопче молоко може містити бактериї на зразок кишкової палички та сальмонелі.
Рослини. Молоді ростки вживаються багатьма любителями здорового харчування. Але в них теж можуть міститися шкідливі бактерії, включаючи кишкову паличку, сальмонелу та лістерію.
Баклажан. Сирі баклажані містять солонін – той самий токсин, що є і в сирій картоплі. Однак у баклажанах його зміст вищий, особливо якщо овоч зібрань із міста занадто рано. У невеликій кількості сирий баклажан не викличе відруєння, але все одно краще правильно його приготувати.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!