7 найбільш корисних продуктів, які допоможуть покращити роботу щитовидної залози
Харчування відіграє дуже важливу роль у підтримці здоров’я щитовидної залози. Її недостатня функція і надлишок гормонів, шкідливі для стану організму. Це знижує працездатність та погіршує настрій.
Для профілактики різних захворювань щитовидної залози медики рекомендують урізноманітнити свій раціон продуктами з високим вмістом йоду, білків, мінеральних солей, мікроелементів та витаминів, особливо аскорбінової кислоти та витаминів групи В.
Яблука
Яблука добре впливають на всі системи організму, знищуючи патогенні бактерії. Головне — з’їдати їх разом із кісточками, саме в них міститься великий запас йоду.
Крабове м’ясо та морепродукти
Вони містять витамин B12 і цинк, що стимулює імунну систему організму. Зверніть увагу: консервоване м’ясо краба також зберігає свої корисні властивості.
Морська капуста
Містить йод та ще 40 витаминів та елементів, які захищають від захворювань щитовидної залози.
Чорниця
Ця ягода стоїть на першому місці за кількістю антиоксидантів. Допомагає усунути гормональні порушення щитовидної залози.
Червона риба
Це джерело омега-3 жирних кислот. Вони необхідні для правильної роботи щитовидної залози. Їжте червону рибу якнайчастіше.
Оріхи з медом
Допомагають розбудити ліниву щитовидну залозу. Роздушіть 3-4 волоські горіхи, змішайте з ложкою меду і з’їжте. Приймайте ці «ліки» щодня протягом 1-2 тижнів.
Лимон із медом
Активує роботу щитовидної залози. Тщательно промийте 2-3 лимони, натріть їх на дрібну тертку із шкіркою. Змішайте їх приблизно такою ж кількістю меду. Приймайте по 1 столовій ложці 3 рази на день між їдою.
Ну а найпростішим способом отримання добової норми йоду є використання для приготування їжі йодованої солі. Пам’ятайте про це!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!