9 продуктів, які збережуть здоров’я жовчного міхура

Головна / unsorted / 9 продуктів, які збережуть здоров’я жовчного міхура

Навіть якщо у вас немає проблем із жовчним міхуром, слід частіше додавати перераховані продукти до свого рациону — вони корисні для всіх органів травної системи і роблять нас здоровішими, активнішими і навіть веселішими.

Насіння льону

По-перше, це маленьке насіння — чемпіон за вмістом клітковини, дефіцит якої в тій чи іншій мірі відчуває майже кожен з нас. А по-друге, у лляному насінні багато корисних жирів, які необхідні для нормальної роботи жовчного міхура.

Авокадо

Авокадо – справжній суперфуд, він містить багато важливих витаминів, мікроелементів і корисних речовин, у тому числі і калій. Калій допомагає нам підтримувати баланс рідини та електролітів, порушення якого загрожує хворобами жовчного міхура та утворенням каміння.

Фасоль

Фасоль особливо корисна для тих людей, у чиєму раціоні багато жиру або холестерину: рослинний білок допомагає запобігти утворенню і кристалізації каміння у жовчному міхурі, а цього практично неможливо уникнути за умови зловживання червоним м’ясом або жирною їжею.

Апельсині

Огляд досліджень, опублікований у 2015 році, підтвердив, що витамин С надає профілактичну дію, не дозволяючи утворюватися камінню у жовчному міхурі. А апельсині, як відомо, справжні чемпіони за вмістом цього вітаміну.

Броколі та рукола

А також будь-які інші овочі та зелень, які мають гіркуватий присмак, дуже корисні для здоров’я травної системи та допомагають жовчному міхуру контролювати кількість вироблюваної жовчі. Особливо корисно їсти гіркуваті овочі та зелень разом з м’ясом або жирною їжею.

Гарбузове насіння

Магній — ще один мікроелемент, потрібний для здоров’я жовчного міхура. Він дозволяє вивести надлишки кальцію, який, накопичуючись і тверднучи, утворює каміння. Магнію багато у шпинаті, броколі, але особливо багато його у насінні гарбуза.

Вода

Вище ми вже згадували, наскільки важливим для нормальної роботи січового міхура є баланс вологи та електролітів. Додамо тільки, що вода допомагає виводити з організму жовч — тому важливо не забувати пити її протягом усього дня.

Буряк

У буряках багато бетаїну — речовини, яка допомагає захищати печінку та стимулює надходження жовчі для розщеплення жиру. Намагайтеся їсти буряк хоча б двічі на тиждень, а краще ще частіше.

Квашена капуста

Квашена капуста — один із найефективніших пробіотиків, які допомагають підтримувати достатню кількість корисних бактерій у кишківнику. До чого тут здоров’я жовчного міхура? Чим краще відчувається кишківник, тим меншим є навантаження на жовчний міхур і нижчою є потреба у жовчі.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!