Всім відомо, що яблуко – надзвичайно корисний фрукт. Але при цьому, виявляється, яблучна шкірка містить більше необхідних для здоров’я людини хімічних елементів, ніж м’якуш цих фруктів, інформує sutura.org.ua

Як довели вчені з Сільськогосподарського коледжу в канадській провінції Нова Шотландія, ці речовини, зокрема, нормалізують артеріальний тиск.

Вчені запропонували двом групам людей, які страждають на артеріальну гіпертензію, щодня їсти яблука. Учасники експерименту з першої групи вживали очищені фрукти, а з другої — зі шкіркою.

В результаті з’ясувалося, що яблука в обох випадках допомагають упоратися з гіпертонією, але результат буде кращим, якщо яблука не очищати від шкірки.