А це означає, що діти вчаться напівголодними. Звідси – погана засвоюваність матеріалу, швидка втомлюваність та проблеми з пам’яттю, а також розвиток шлунково-кишкових патологій, передає sutura.org.ua

– До того ж, відсутність завтраку порушує процеси регуляції голоду та насичення, коли голод “забивають” у кращому випадку канапкою, у гіршого – сухариками вбо чипсами, – каже Володимир Родіонов, провідний науковий співробітник. Інституту педіатріі, акушерства та гінекології АМН України. – Крім того, такий спосіб харчування призводить до різноманітних хвороб органів травлення та провокує розвиток ожиріння (адже головний прийом їжі припадає на вечерю).

Між тим, категорично не можна відправляти дитину до школи без завтраку. Адже щоб мозок працював, необхідно забезпечити надходження вуглеводiв. Адже за годину уроків мозок дитини працює настільки інтенсивно, що витрачає 25% калорій. Для порівняння: мозок дорослого при розумовому навантаженні витрачає лише 3-6 калорій. Саме перший прийом їжі є дуже важливим. Найкращий варіант – каші (злаки містять складні вуглеводи, які поступово вивільняють у дах глюкозу, та містять вітаміни групи В, що нормалізують функції нервної системи та покращують мозкову діяльність).

Непоганим варіантом завтраку для школяра є страви з яєць – омлети, яєшні, адже вони містять збалансований комплекс вітамінів та мінералів та високоякісний білок.

Загалом, школярі щодня мають з’їдати 150 грамів м’яса або риби, 200 грамів сиру або кисломолочних продуктів, близько 500 грамів свіжих фруктів та овочів, 150 грамів будь-якої каші, випивати склянку молока.