Споживання невеликих порцій їжі протягом дня пригнічує нейрони, що відповідають за відчуття голоду, таким чином, людина може знизити кількість споживаної їжі, передає sutura.org.ua До такого висновку дійшли вчені з Пенсільванського університету.

Біологи вивчали зв’язок між нейронами гіпоталамуса (область мозку, що відповідає, зокрема, за почуття голоду, і зображенням, запахом і смаком їжі). Однак через кілька хвилин мозок гризунів повернувся в “голодний” стан.

Після цього мишам був поданий гель, до складу якого входило відносно невелике кількість калорій. Такі прийоми їжі змогли вгамувати почуття голоду на тривалу годину. Крім того, аромат і вид суміші з калоріями придушував бажання їсти сильніше “порожнього” гелю. На третьому етапі досліджень мишам вводили гормони, які виробляються при травленні – пептид YY, амілін та холецистокінін. Незважаючи на те, що тварини не отримали поживних речовин, вони відчували повну ситість.

Автори дослідження збираються продовжити вивчення впливу гормонів на почуття голоду і сподіваються навчитися “обманювати” мозок. Вчені впевнені, що таким чином вони можуть допомогти людям у боротьбі з ожирінням.