Британськими дослідниками доведено, що цукор у крові краще розщеплюється бурим жиром після його активації кавою.

Головна / unsorted / Британськими дослідниками доведено, що цукор у крові краще розщеплюється бурим жиром після його активації кавою.

Кава активізує захисні механізми організму, які можуть стати ключем до боротьби з ожирінням та діабетом, заявили дослідники з Ноттінгемського університету, повідомляє портал Medical Xpress.

Кава стимулює бурий жир, який бере участь у виробленні тепла тіла шляхом спалювання калорій, на відміну від білого, що зберігає їх надлишок.

“Підвищення його активності покращує контроль рівня цукру в крові, а також спалювання лишніх калорій допомагає знизити вагу. Проте, досі ніхто не знаходив прийнятного способу стимулювати його активність у людей”, – каже професор Майкл Сімондс з медичного факультету Університету Ноттингема.

Під час роботи вчені використовували спеціальну тепловізійну техніку, щоб простежити вплив кофе на бурий жир. Дослідники з’ясували, що ця жирова тканина “включається” під час вживання напою.

Однак, поки вчені не знайшли, який саме з компонентів кави активує буру жирову тканину.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!