Вживання чаю захищає від руйнування зубів, знижуючи ризик розвитку карієсу, повідомили британські дослідники, інформує sutura.org.uaмедицина.

Експеримент показав, що для досягнення оптимального ефекту потрібно випивати по три-чотири чашки чаю на день. За словами фахівців, саме чорний чай знижує ризик розвитку карієсу за рахунок впливу на стрептококки та лактобацилі. Перші передаються зі слиною, а другі відомі своєю здатністю руйнувати зуби. Корисний ефект чаю не здатний затьмарити навіть цукор. Що стосується зеленого чаю, він також ефективний, але ще й бореться з неприємним запахом рота за рахунок нейтралізації сірки, доповнили дослідники.

Вчені нагадали, що бактериї, що знаходяться у ротовій порожнині, взаємодіють із вуглеводами. Внаслідок хімічної реакції виробляється кислота, що руйнує зубну емаль. Чай у змозі зняти запалення, запобігти адгезії та зростанні бактерий.