Часник (часникові молоді стрілки) – 500 г
Сіль – 0,5 ч. л.
Олія – ​​1,5 ст. л.

Зібрані з часнику стрілки добре помити і удалити жорстку частину. Як це зробити стрілочка вам підкаже сама. М’яка частина стрілки добре обламується при натисканні, а вже згрубла частина просто заламується.

Потім викласти на паперовий рушник, щоб прибрати лишню вологу.

Коли стрілки обсохнути, довільно їх наріжемо.
У чашу блендера покладемо часникові стрілки, додамо сіль, олію і все подрібнити.

Вийде гарна паста, смарагдового кольору.

Укласти отриману пасту в контейнер і помістити в морозилку.

Усі! Зберігається паста скільки хочете (у нас вона довго не залежується!). Додавайте куди тільки душа забажає.
Ця паста буде чудовою приправою до страв, прикрасою або гарніром до м’яса та риби, якщо її загасити з овочами. А яким стане ароматним будь-який соус, якщо додати до нього ложечку нашої пащі. Так само її можна додавати у вершкове масло та різного роду намазки.

А нам дуже подобається намазки з перекрученого сала з часниковою пастою зі стрілок. З супом чи борщем!