Часте вживання яєць збільшує ризик передчасної смерті
Американські вчені заявили про небезпеку частого вживання яєць. Три яйця на день, на їхню думку, — це загроза здоров’ю серцево-судинної системи.
Доводь фахівців із США, представляти Університет Массачусетса Лоуелл, опублікував портал MedicalXpress. Вчені відзначають, що яйця як такі є корисним продуктом харчування. Їх відрізняє оптимальний баланс поживних речовин, мікроелементів, вітамінів та амінокислот. У складі яйця присутні регулює роботу нервної системи холін, біотин, фолієва кислота, селен і лютеїн, які є потужними антиоксидантами. Залізо у жовтку та білку знаходиться в органічній формі, а тому легко засвоюється організмом.
Каротиноїди, що містяться в яйцях, запобігають вікову втрату зору, в тому числі катаракту, а яєчний білок за своїми властивостями перевершує рибний або м’ясний.
Але, хоча відмовлятися від вживання яєць і не варто, в їх вживанні необхідно дотримуватися міри, констатували вчені зі США. Вони з’ясували, що щоденне споживання шкірних додаткових 300 міліграмів холестерину на 17% збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і на 18% — ризик передчасної смерті. Це показало дослідження за участю понад 30 тисяч осіб, за якими медики проводили спостереження протягом 31 року.
Фахівці закликали не вживати яйця часто — в одному великому яйці, за їх словами, міститься до 200 міліграмів холестерину.
«Рекомендую людям відмовитися від щоденних омлетів із трьох яєць. У харчуванні важлива помірність і баланс», — висловилася співавтор дослідження Кетрін Тукер.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!