Калорійність черешні

Вишня пташина (саме таку назву має черешня) високо цінується за приємні смакові якості. Однак не варто забувати і про корисні властивості цього фрукта.
Калорійність: у 100 г продукту міститься 50 ккал.
Харчова цінність:
білків: 11 м;
жирів: 04 г;
вуглеводів: 115 р.

Користь і шкода черешні

Фрукт багатий на пектини, кислоти (наприклад, яблучні), фарбувальні речовини з групи каротиноїдів, антоціанів. Користь таких плодів при атеросклерозі та гіпертонії неоцінена.
За мінеральним складом черешня досить різноманітна. Найбільше в цьому фрукті міститься калію, в ньому також присутні кальцій, натрій, залізо, магній, фосфор, йод, хром, нікель, фтор, кремній, цинк, кобальт, марганець, мідь. З вітамінів варто згадати З, РР, каротин, В6 та В1.
Чим корисна черешня за лікарськими властивостями, так це здатність підвищувати апетит, надавати загальнозміцнюючий та тонізуючий вплив на організм. Дані плоди рекомендується вживати при недокрів’ї і слабкій перистальці кишечника.
Якщо організм не засвоює речовини, що містяться у черешні у сирому вигляді, з ягід можна готувати соки або компоти. Так целюлоза легше перетравити, а кислоти будуть нейтралізовані.
Користь черешні – у попередженні утворення тромбів, звільнення організму від шкідливих продуктів обміну, «поганого» холестерину, допомоги при неврозах, захворюваннях печінки, нірок, здатності знімати набряки, нормалізувати вагу, позбавляти від болю, арт т.д.
Пташина вишня – гарний косметологічний засіб: маски з м’якоті цих плодів знижують шкоду від впливу несприятливої ​​довкілля, знімають омертвілу верхню кулю шкіри, очищають і зменшують пори, живлять шкіру, увлажнюють її.
На жаль, корисні властивості черешні абсолютно марні для людей із цукровим діабетом. Таким пацієнтам фрукти не ті що не принесуть користі, а взагалі нашкодять. У чому ще може проявитися шкода черешні? Її протипоказано вживати пацієнтам з порушеною прохідністю кишечника: це просто погіршити і так тяжке захворювання.