Справжній гіркий 70 % шоколад — відмінний джерело антиоксидантів та мінералів. Він має багато корисних властивостей! Регулярне вживання (регулярне — не означає пачками) гіркого шоколаду — майже те саме, що приймання ліків. Але шоколад — приємніше задоволення, інформує sutura.org.ua

Аргументи на користь чорного шоколаду:

Впливає на настрій

Шоколад містить речовини: теобромін (заряджає енергією і знижує тиск), анандамід (бодьорить і піднімає настрій), фенілетиламін (потрапляючи в організм, ця речовина перетворюється на “гормон счастья” серотонін). У нашому тілі ці речовини викликають хімічну реакцію, яка створює відчуття щастя і діє на нас майже як любов!⠀

Відмінний антиоксидант

Шоколад містить так звані поліфенолі, які знижують вплив на організм вільних радикалів, тим самим сповільнюючи процеси старіння.

Захищає від серцево-судинних захворювань

Шоколад – джерело флавоноїдів, які допомагають стимулювати кровообіг головного мозку, розширювати сосуди та знижувати тиск. Можна сміливо стверджувати, що шоколад допомагає попереджати та стримувати прогрес атеросклерозу.⠀

Знижує рівень холестерину

Є поганий холестерин, а є гарний. Поганий осідає на стінках артерій і є причиною утворення бляшок. Шоколад зменшує кількість такого холестерину і підвищує рівень гарного.

Допомагає боротися з діабетом

Шоколад підвищує чутливість до інсуліну та контролює рівень цукру у крові. Але врахуйте, що ми маємо на увазі чорний шоколад з вмістом какао, рівень якого не менший за 70%.

Відмінне джерело мікроелементів

У шоколаді багато магнію (який здатний покращувати пам’ять), міді, калію та заліза.

І це ще не все, за що ми можемо бути вдячні шоколаду! Він також зменшує скупчення тромбоцитів, захищає шкіру від UF-лучів, а зуби — від карієсу, допомагає за наявності кашлю і дуже корисний для вагітних.

Їжте шоколад на здоров’я! Але лише 70%-й чорний, 20-30 грамів і в першій половині дня.