Чому азіати не мають надмірної ваги
Азіатська кухня має дедалі більше прихильників у різних країнах. Її популярність дозволяє спробувати страви Азії повсюдно. На прилавках магазинів можна знайти всі інгредієнти, необхідні для приготування традиційних азіатських страв. Надмірна вага в азіатських країнах — явище дуже рідкісне, і тому є кілька причин, про які ми поговоримо.
Рак і серцево-судинні захворювання зустрічаються не так часто, як у Європі чи Америці. Експерти зі всесвітньої організації охорони здоров’я кажуть, що це багато в чому пов’язане з правильною дієтою та інгредієнтами, з яких готуються страви.
Мистецтво змаження
Азіатські страви щодо жирні, крім того, м’ясо, рибу та овочі змастити у фритюрі. Ключовим моментом є вибір жиру та техніки змаження, тому що, на відміну від європейської кухні, тут використовується не вершкове масло, а рослинне — соєве та кунжутне. Вони багаті на здорові жирні кислоти, корисні для здоров’я, прискорюють обмін речовин і знижують рівень шкідливого холестерину в крові.
Крім того, більшість страв змаститься у воці — швидко і на дуже високій температурі. Готові продукти зберігають велику частину своїх поживних речовин.
Риба є основою
Одним з основних інгредієнтів азіатської кухні є морська риба, яка багата на жирні кислоти омега-3. На додаток до риби азіатські страви також включають свійську птицю, зазвичай качку або індичку і, рідше, курку, тому що це м’ясо вважається не дуже добрим через велику кількість непотрібних антибіотиків.
Рис — не тільки легко засвоюваний, але й корисний
Рис забезпечує організм людини великою кількістю складних вуглеводів, які мають бути основним джерелом енергії. Це цінний джерело калію, тому вживання його допомагає регулювати кров’яний тиск, а завдяки вмісту в ньому магнію заспокоює нерви та покращує концентрацію уваги.
Крім того, рис містить залізо та цинк, які сприяють підвищенню імунітету. Багатством рису є також витамини групи В, що регулюють роботу нервної системи та витамин Е, який захищає організм від вільних радикалів.
Спеції та добавки, які корисні для травлення
В азіатській кухні переважають виразні, пряні спеції — перець чилі та імбир, які допомагають травленню та спалюванню жиру. Часник регулює рівень холестерину в крові та має бактерицидну та протиопухлинну дію. Гриби шиітаке мають аналогічну властивість, а м’ята та коріандр надають заспокійливу дію. Проте улюблена спеція жителів Азії — це лимонна трава, яка стимулює та оживляє.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!