Чому корисніше вживати свіжу червону буряк, ніж варений
Буряк — один із найбільш корисних та низькокалорійних овочів. Його харчова цінність – 40 калорій. І при цьому — безліч корисних мікроелементів: калій, бор, хром, рубідій, фосфор, магній, кальцій, цинк, йод, сірка, хлор, марганець, натрій, медь, фтор, нікель, залізо.
При термічній обробці багато фруктів та овочів втрачають свої корисні властивості та витамини. У разі буряку в процесі варення в ньому значно скорочується кількість витаминів С, B5 і B9 (фолієва кислота) — показники фактично зводяться до нуля. Також свіжа свекла містить менше калорій і простих вуглеводів: якщо ви на дієті, це точно ваш варіант. У сирому вигляді буряки найчастіше додають у салати та різні детокс-коктейлі.
Чим корисна буряк? Завдяки антиоксидантам у складі, регулярне вживання цього овочу виводити шлаки та токсині, очищає від солей і знижує вміст холестерину. Коренеплід здатний навіть нормалізувати менструальний цикл, зміцнити кістки та суглоби, покращити діяльність серцево-судинної системи та зір.
Важливий факт: не варто поєднувати коренеплід з часником, оскільки це поєднання збільшить навантаження на серце.
Також існує список виключень, за яких не можна споживати цей продукт сирим. Якщо у вас є алергія на яскраво-червоні плоди, сечокам’яна хвороба, цукровий діабет, почечна недостатність та каміння у почках, то коренеплід варто відварити.
Якщо ви все ж таки вирішили вдатися до термічної обробки, варіть буряк не довше за четверту годину і не знімайте шкірку. Потім злить гарячу воду і залиште овоч у холодній воді до повного охолодження. Тепер можна знімати шкірку! Такий спосіб допоможе максимально зберегти всі корисні речовини.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!