Відомо, що найголовнішою причиною погіршення когнітивних здібностей є процес старіння. Але виявилося, що якщо щодня з’їдати по жменьці горіхів, можна покращити розумові здібності на 60%, інформує sutura.org.ua

Результати дослідження австралійських вчених показали, що вживання горіхів протягом тривалого періоду години може сприяти покращенню когнітивного здоров’я людей похилого віку, у тому числі розвинути здатність запам’ятовувати інформацію та мислення.

В експерименті взяли участь понад 4,8 тисяч жителів Китаю у віці від 55 років. Добровольці, які споживаючи більше 10 грамів горіхів на день, що дорівнює 2 чайним ложкам, змогли покращити своє когнітивне здоров’я на 60%, на відміну від тих людей, хто не їв горіхів, через що природне зниження їх пізнавальної здатності тривало.

Можливо, що горіхи дають подібний ефект завдяки специфічним протизапальним властивостям та присутності в них антиоксидантів. Це допомагає знизити ризик розвитку когнітивних порушень, включаючи деменцію. Крім цього горіхи багаті на корисні жири, білком і клітковиною, які крім поліпшення когнітивного здоров’я, допомагають стабілізувати рівень холестерину.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я кількість людей, у яких була визнана деменція, понад 47 мільйонів. Фахівці прогнозують, що до 2030 року ця цифра зросте до 75 мільйонів, а до 2050 року кількість хворих на деменцію збільшиться ще майже в 3 рази. У зв’язку з тим, що сучасна людина стала жити набагато довше, ніж у минулі години, вона стикається з віковими змінами в роботі пам’яті та швидкості обробки інформації.

Вчені вважають, що хоча таблетки від старіння мозку і зниження пізнавальних здібностей не існує, дуже важливо не їсти їжу, яка допоможе сповільнити процес погіршення когнітивного здоров’я і залишатися якнайдовше незалежною людиною.