Багато хто знає, що лимони у свіжому вигляді мають безліч корисних властивостей. Але мало хто почув, що ці цитрусові заморожують. Навіщо це роблять? І чи є від даної дії користь, розберемо у нашій статті, інформує sutura.org.ua

Як заморожують лимони?

Слід зауважити, що ці фрукти відмінно підходять для процесу заморожування. Є кілька способів заморозки: можна поміщати їх у морозильну камеру в цілому вигляді, або заморозити тільки дольки або стружку, або ж окремо цедру.

У процесі заморожування лимону, його сік структурується. Завдяки цій властивості рідина, що міститься в цьому фрукті, засвоюється в організмі швидше за звичайний.

Чи є користь?

Можливо, ви здивуєтеся, але при шоковому заморожуванні цінні речовини, що містяться у цьому фрукті, примножуються у багато разів. Такий вражаючий ефект досягається завдяки структуруванню вітамінів Е та С.

Антиоксидантні властивості

При заморожуванні процеси окислення зупиняються, завдяки цьому вільні радикалі не розмножуються. Це сприяє уповільненню процесу старіння.

Імунітет

Ми вже писали, що сік лимона у замороженому вигляді набагато швидше засвоюється організмом. Вітамін С зупиняє розвиток вірусів, що позитивно відбивається на імунітеті. Важливо розуміти, що лимони після заморозки набувають протимікробних та протиірусних властивостей. У такому вигляді цей фрукт можна додавати у їжу для профілактики захворювань.

Протизапальні властивості

Якщо ви починаєте хворіти, на допомогу прийде тепла вода зі стружкою замороженого лимона.

Сечогінні властивості

Більшість цього фрукта складається з води. Тому, коли ви його їсте, відбувається часте сечовипускання. У замороженому лимоні також міститься клітковина, яка позитивним чином впливає на травну систему. Щоб отримати описаний результат, необхідно щодня з’їдати близько 70 г продукту.