Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Чому лимони краще морозити, ніж їсти свіжими?
Багато хто знає, що лимони у свіжому вигляді мають безліч корисних властивостей. Але мало хто почув, що ці цитрусові заморожують. Навіщо це роблять? І чи є від даної дії користь, розберемо у нашій статті, інформує sutura.org.ua
Як заморожують лимони?
Слід зауважити, що ці фрукти відмінно підходять для процесу заморожування. Є кілька способів заморозки: можна поміщати їх у морозильну камеру в цілому вигляді, або заморозити тільки дольки або стружку, або ж окремо цедру.
У процесі заморожування лимону, його сік структурується. Завдяки цій властивості рідина, що міститься в цьому фрукті, засвоюється в організмі швидше за звичайний.
Чи є користь?
Можливо, ви здивуєтеся, але при шоковому заморожуванні цінні речовини, що містяться у цьому фрукті, примножуються у багато разів. Такий вражаючий ефект досягається завдяки структуруванню вітамінів Е та С.
Антиоксидантні властивості
При заморожуванні процеси окислення зупиняються, завдяки цьому вільні радикалі не розмножуються. Це сприяє уповільненню процесу старіння.
Імунітет
Ми вже писали, що сік лимона у замороженому вигляді набагато швидше засвоюється організмом. Вітамін С зупиняє розвиток вірусів, що позитивно відбивається на імунітеті. Важливо розуміти, що лимони після заморозки набувають протимікробних та протиірусних властивостей. У такому вигляді цей фрукт можна додавати у їжу для профілактики захворювань.
Протизапальні властивості
Якщо ви починаєте хворіти, на допомогу прийде тепла вода зі стружкою замороженого лимона.
Сечогінні властивості
Більшість цього фрукта складається з води. Тому, коли ви його їсте, відбувається часте сечовипускання. У замороженому лимоні також міститься клітковина, яка позитивним чином впливає на травну систему. Щоб отримати описаний результат, необхідно щодня з’їдати близько 70 г продукту.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!