Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Чому не можна дмухати на гарячу їжу — цікаві версії фахівців
Надто гаряча їжа і надто гарячий напій — це несмачно та некорисно. Через температуру ми не можемо розрізнити смак страви, та до того ж обпікаємось. Лікарі кажуть, що постійне пиття гарячого чаю може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям: мікроопіки викликають хронічне запалення стравоходу, а воно, в свою чергу, підвищує ризик виникнення раку, інформує sutura.org.ua
Найпростіший спосіб швидко остудити гаряче – подути. Але, виявляється, є думка, що дмухати на гарячу їжу небезпечно. Пояснення таке: у витрі, що видихається міститься вуглекислий газ і окис вуглецю. А в їжі багато рідини. Коли вуглекислий газ вступає в реакцію з водою, утворюється карбонова кислота, через яку порушується кислотно-лужний баланс їжі, а потім і організму. Зміни pH, на думку деяких експертів у галузі фармацевтики, можуть викликати серйозні хвороби на кшталт астми та діабету.
Звучити ніби цілком по-науковому. Але не всі фахівці з цим згодні.
Єдиний ризик, який існує, коли ви дуєте на гарячу їжу, – ризик подути занадто сильно і когось заляпати. Всі ці розповіді щодо зміни pH — повна нісенітниця, безглуздий харчовий міф. Якби він був правдою, то вода перетворювалася б у газовану воду, коли ви на неї дуєте.
Щоправда, дути на загальну страву фахівці все ж таки не радять — це негігієнічно. Все ж таки мікрокраплі слини летять, бактерії — для вас рідні, а для інших противні. А на свою ложку чи чашку дмухи можна скільки завгодно, цього не забороняє ні наука, ні етикет.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!