Чому не потрібно змажити рибу і навіщо її заїдають халвою, пояснив турецький дієтолог
У рибі міститься безліч корисних для людини мікроелементів. Однак при неправильному приготуванні можна втратити її корисні властивості. Фахівець з харчування та дієтології Туба Орнек пояснив, як правильно вживати рибу.
Риба цінна в першу чергу тим, що в ній міститься кислота омега-3, також в ній багато витаминів A, D, K, B і мінералів, головні з яких є фосфор, магній, цинк і йод.
Не потрібно змажити рибу
За словами експерта, рибу слід вживати 2-3 рази на тиждень. Однак якщо, піддавшись спокусі, посмажити її, то про омега-3 можна забути, ваш організм її не отримає. Для здоров’я найкорисніше приготувати рибу в духовці або на грилі.
Не купуйте несвіжу рибу
Найкорисніша риба – свіжовиловлена. При покупці риби звертайте увагу на те, щоб очі були прозрачними, шкіра пружною, плавці рожевими.
Після риби корисно їсти халву
Турецький дієтолог пояснив, що звичка заїдати рибу халвою має своє обґрунтування. Так, кунжутна паста виводитиме з нашого організму важкі метали, які можуть міститися в рибі. Однак халва – сладкий продукт, тому варто знати міру.
Джерело news24.in.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!