Чому ні в якому разі не можна зрізати запліснявілу частину з хліба і вживати залишок у їжу

Головна / unsorted / Чому ні в якому разі не можна зрізати запліснявілу частину з хліба і вживати залишок у їжу

Цвіль містить яд, що веде до мутації клітин та розвитку небезпечного захворювання.

Поява цвілі на хлібі – ситуація прикро. Особливо, якщо ви зібралися пообідати і в останній момент зауважили, що хліб устиг трохи зіпсуватися. Деякі не дуже переживають із цього приводу, зрізають запліснявілу частину, а решту вживають у їжу. Однак робити цього категорично не можна.

Справа в тому, що цвіль — це гриби з видимими спорами на поверхні органічних субстратів і мікроскопічним корінням усередині. Тобто видима нам цвіль – це лише мала частина айсбергу. До того часу, як грибок проростає назовні, суперечки вже пронизали всю внутрішню частину продукту, повністю його зіпсувавши.

Лікарі забороняють вживання такого хліба. Спори цвілі містять міотоксин, що має властивість викликати харчове отруєння. Але навіть не тільки в цьому криється опасность. Накопичення міотоксинів в організмі людини веде до мутації клітин і, як наслідок, до онкології.

Тому запліснявілий хліб слід негайно відправляти біля мусорного ведро. Ним не можна навіть годувати тварин та птахів. На їх організм цвіль діє так само, як і на людський. Тобто підгодовуючи братів наших менших і ніби роблячи добру справу, ви по суті труїте їх.

До того ж птахів взагалі не слід годувати хлібом. Особливо чорним та дріжджовим. Хліб дає їм помилкове відчуття ситості і важко перетравлюється.

Краще використовувати для прикорму птахів крупи, навіть якщо в них уже встигли оселитися шкідники. Можна давати сухарики, але тільки не з житнього хліба.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!