Обмежувати собі у сладкому зовсім не корисно, навіть небезпечно для здоров’я. Ми розповімо, для чого ж потрібно додати у свій рацион продукти, що містять сахар, інформує sutura.org.ua

Підвищують шанси завагітніти

Якщо у ваших найближчих планах на майбутнє — щасливе материнство, швидше за все лікарі порадять вам не нехтувати витамином Е, він збільшує ймовірність зачаття. А цього витамину дуже багато не тільки у соняшниковій олії, яку ви напевно не захочете пити столовими ложками, а й у цілком приємній на смак халві, особливо домашнього приготування. Тож забудьте про магазини і вирушайте на недільний ринок, там вас чекає велике різноманіття видів цього східного смаколика. І до речі, халва власного приготування набагато смачніша, ніж магазинна.

Полегшують біль під час менструації

Ви ніколи не помічали, що перед початком критичних днів нам може бути просто необхідно з’їсти шоколадку чи будь-який інший вид сладостей? Виявляється, таким чином, організм сигналізує про зміну рівня гормонів в організмі. Магній, що міститься в шоколаді (досить 50 грамів, де міститься суткова норма магнію), допоможе зняти біль у нижній частині живота, а звичайнісінький бісквіт може в ці дні підвищити рівень серотоніну, речовини, що впливає на наш настрій. До речі, те саме стосується й мороженого — воно, мабуть, здатне полегшити хворобливі відчуття навіть швидше, ніж шоколад.

Провокують мозкову активність

Серед продуктів, які активно впливають на мозкову діяльність, лідерами є солодощі. На першому місці міцно зафіксувався гіркий шоколад. Саме гіркий, з великим вмістом какао, а не молочні шоколадки, адже молочний шоколад, а тим більше з додаванням горіхів, — це лишні жири, які не дадуть сконцентруватися і можуть зробити вас повільними та навіть трохи загальмованими. І вже точно не білий шоколад, який, якщо чесно, взагалі не є шоколадом. Тому, якщо на роботі чи під час навчального процесу має бути мозковий штурм — запасіться гірким шоколадом. До речі, він також і найбільш низькокалорійний, і добре допомагає впоратися з нервним напруженням. Отже, такий десерт — відмінний помічник під час студентської сесії та здачі проекту на роботі.

Робити вас щасливими

Ось уже кілька років ведуться нескінченні розмови про гормон счастя, але ж знайшли його саме у сладкому! Конфети і шоколад допомагають нашому організму у великій кількості виробляти серотонін, той самий гормон счастья, який і відповідає за гарний настрій, а також підвищує рівень ендорфінів, що викликають почуття насолоди або навіть якусь подобу ейфорії. До того ж шоколад, наприклад, здатний зарядити енергією, яка настільки потрібна нам, особливо коли щось вдається. Сахар на 99,9 % – це вуглеводи, а це означає, що він є ідеальним джерелом енергії. Ці вуглеводи — швидке паливо, вони утилізуються практично миттєво. А настрій, як відомо, безпосередньо залежить від енергії в нашому організмі.

Полегшують боротьбу із застудою

Якщо ви любите ввечері випити трохи чаю з лимоном та ще й закусити його шоколадкою, вам, швидше за все, можна забути про хвороби зимою. У чому справа? Усі дуже просто! Включаючи в раціон гарячий лимонний напій, ви отримуєте у надлишку витамин С, а запахи шоколаду, ванілі та кориці сприяють виробленню імуноглобуліну, речовини, яка призвана відповідати в нашому організмі за захист від хвороботворних бактерій, мікробів та вірусів. Тож не поспішайте відмовляти собі у смачненькому, особливо якщо цього дуже хочеться. Але не забувайте, що навіть у такій профілактиці застуди потрібно знати міру.

Продовжують молодість

Ви ніколи не помічали, що з віком потяг до сладкого поступово зменшується? Дуже рідко можна зустріти ласунів похилого віку. Це не міф, а справжня реальність: вся річ у тім, що з настанням менопаузи зменшується рівень гормонів естрогенів, разом із цим у жінок слабшає потяг до сладкого. А отже, як довели вчені, людина, яка дозволяє собі час від часу побалуватися смачненьким, набагато менше схильна до процесу в’янення, ніж усі інші, хто не є не любителями конфет, шоколаду та інших десертів. Чарівна сила солодощів полягає в антиоксидантах, які у великій кількості містяться в улюблених тистечках і активно борються зі шкідливими вільними радикалами в нашому організмі. Найпотужніші джерела антиоксидантів із сладостей: мед, шоколад, чорнослив, зюмки.