Вчені вважають, що кофе, який випивається до завтраку, може підвищувати рівень цукру в крові, інформує sutura.org.ua

British Journal of Nutrition опублікував звіт про дослідження наукових фахівців з Університету Бата (Великобританія), які вивчали вплив порушень сну на різні метаболічні маркери. Під час свого розслідування вони помітили, що у людей, які використовують кофе для досягнення бадьорості після ночі з недостатньою кількістю сну (тобто, п’ють її незабаром після пробудження до прийому завтраку), починає підвищуватися цукор у крові. На думку експертів, “несприятливий вплив на рівень цукру в крові надає комбінація з порушенням сну і кави”.

Дослідники експериментували з групою добровольців, яким дозволялося спати різну кількість годин. Виявилося, що за наявності недосипання чорна кава, яка випита перед завтраком, збільшувала вміст глюкози у крові людей приблизно на 50 відсотків.

Фахівці нагадують, що регулярні стрибки глюкози сприяють розвитку цукрового діабету 2 типу. Відповідно до їх резюме, пити кофе потрібно лише після завтраку — у цьому випадку кофеїн гальмує засвоєння цукру організмом, не дозволяючи його концентрації в крові збільшуватися відразу різко і істотно.