Якщо людина випиватиме щодня по дві склянки апельсинового соку, вона зможе знизити ризик переломів вдвічі, передає sutura.org.ua

Університетом Чженчжоу було проведено дослідження понад 10 000 людей. І виявилося, сік чудово зміцнював кістки та захищав від переломів. Секрет у вітаміні С. Його також багато в томатах, полуниці, ківі та брокколі.

Отже, в рамках дослідження було встановлено: люди, які споживали найбільше витамину С, рідше стикалися з переломами. Це відкриття особливо актуальне для похилого віку, які страждають від остеопорозу. Вітамін С стимулює молоді кісткові клітини, які в підсумку стають дорослими клітинами кісткової тканини.

Шкірні 50 міліграмів витамину С на день (чверть середньої склянки соку) знижували ризик переломів на 5%. Отже, одна склянка соку може знизити ризик приблизно на 20%, а дві склянки – на 40%. Медики наголошують: важливо щоденне надходження витамину С з їжею, оскільки тіло не зберігає цей витамин.

А ще апельсини, втім, як грейпфрути та лимони, знижують ризик деменції майже на четверту завдяки лимонній кислоті. У складі цієї кислоти є флавоноїди. Вони як було доведено, зменшують втрату пам’яті або навіть звертають її назад.