Чому влітку обов’язково потрібно їсти арбуз: найбільш корисні властивості ягоди
Кавун — це унікальна баштана культура, яка не тільки смачна, але і дуже корисна. При цьому кавун допомагає схуднути завдяки тому, що в ньому дуже мало калорій.
Він менш поживний, ніж персик чорниця та будь-який інший сладкий фрукт. Через це не набирається лишній вага. У кавуні мало цукру, зате є корисна фруктоза. Плід містить витамини C, A, B і бета-каротин.
Кавун допомагає при раку та діабеті за рахунок природного барвника лікопіну. Пігмент запобігає зміні ДНК. Відомо, що онкологічні клітини з’являються через генетичні мутації. Цей згубний для здоров’я процес і зупиняє баштана культура.
Співробітники Університету штату Оклахома проводили експеримент на мішах. Під час дослідження вчені з’ясували, що ягода змінює мікрофлору кишечника і допомагає вилікувати діабет. Більше того, арбуз містить амінокислоту цитрулін. Вона підвищує рівень оксиду азоту та розширює кров’яні судини. У підсумку арбуз добре впливає на серце людини.
У спеку плід допоможе уникнути зневоднення, оскільки на 90% складається із солодкої рідини. Кавун сприяє швидкому відновленню після фізичних навантажень. Тому його рекомендується вживати атлетам. Виходить, що арбуз — це природна біологічна добавка, яка зміцнює здоров’я.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!