Багато людей не уявляють собі ранок без філіжанки ароматного чорного чаю. Однак не всім відомо, що цей напій не лише дає заряд бодьорості, а й допомагає захистити наш організм від розвитку деяких патологічних станів.

Поліфенолі (катехіни та флавоноїди), що є у чорному чаї, надійно захищають організм людини від пошкодження клітин, і попереджають розвиток хронічних захворювань. За даними результатів досліджень, опублікованих на сторінках Міжнародного журналу біомедичних наук, поліфенолі також допомагають боротися із запаленням в організмі. Ці сполуки запобігають розвитку окисного стресу, не допускаючи в організмі розвитку таких захворювань як рак, аутоімунні захворювання, захворювання серцево-судинної системи, ряд нейродегенеративних процесів, інформує sutura.org.ua

Ще одне дослідження, матеріали якого опублікувало видання Nutrition Research, повідомляє про здатність антиоксидантів, що містяться у чорному чаї, знижувати рівень “поганого” холестерину в організмі, тим самим знижуючи ризик розвитку патологій серця та судин.

Попри багато позитивних якостей чорного чаю слід пам’ятати, що цей напій містить досить велику кількість кофеїну. Тому, щоб не викликати побічні для організму ефекти, експерти рекомендують не зловживати цим напоєм. Достатньо 3-4 чашок на день.