Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Чотири прості звички, які знижувати ризик захворювань печінки
Печінка – орган, здатний до регенерації, але навіть із цією здатністю її можуть уражувати захворювання. Щоб знизити їх ризик, важливо дотримуватися кількох правил. Ввести ці звички в їжу нескладно.
Уникайте низькокалорійних, знежирених продуктів
Знежирені продукти можуть здаватися гарним варіантом, проте зазвичай недолік цього нутрієнта компенсується додаванням додаткового цукру, щоб надати продукту смаку. Надлишки глюкози та фруктози печінка перетворює на жир, що загрожує неалкогольною жировою хворобою печінки.
Спробуйте середземноморську дієту
Середземноморська дієта з великою кількістю корисних жирів, пісними варіантами білка і складними вуглеводами вважається однією з кращих для печінки. Деякі дослідження навіть показали, що середземноморська дієта допомагає збільшувати тривалість життя.
Антиоксидант
Вживання продуктів, багатих на антиоксиданти, допомагає захистити печінку. Найчастіше знайти їх можна у ягодах, фруктах та овощах.
Бережіть зуби
За попередніми даними одного дослідження, запалення ясен і зубів може бути пов’язане із запаленням в організмі в цілому та в печінці, зокрема. Регулярні візити до стоматолога можуть допомогти у збереженні здоров’я органу.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!