Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Чи дійсно організму важко переварити кукурудзу і засвоїти всі її корисні мікроелементи
Кукурудза — недорогий і дуже корисний продукт, який багато хто намагається включати до повсякденного рациону харчування. Так, у 100 г вареної кукурудзи міститься 2,7 г клітковини, а також витамини С, D і групи B, інформує sutura.org.ua
Але чи помічали ви, що іноді жовті зерна кукурудзи без труднощів проходять через наш травний тракт і залишаються неушкодженими? Виходить, що жодних поживних речовин організм не одержує?
“Дійсно, кукурудза може проходити через нашу травну систему, практично не пошкоджуючись. Але так тільки здається на перший погляд, через те, що жовте зерно – лише оболонка. продукт у вас не засвоївся.
Зерна кукурудзи — це насіння, всередині якого міститься корисний матеріал, який рослина намагається оберігати від поїдання тваринами та від зовнішніх негативних впливів. Жовта оболочка ідеально підходить для забезпечення збереження продукту.
Зовнішнє покриття зобов’язане своєю еластичністю жорсткій целюлозі, яку не завжди можуть переварити не лише люди, а й великий рогатий скот, пояснює Вотсон.
У недавньому дослідженні фахівці вирішили перевірити, чи дійсно організм не може переварити кукурудзу і чи всі її корисні мікроелементи не засвоюються.
“Щоб ваш організм краще засвоював кукурудзу, вам потрібно частіше її їсти. Це правило справедливе як для людей, так і для тварин. Кукурудзяні пюре або подрібнені зерна допоможуть краще розчинити оболонку, вивільнивши корисні елементи. , варення. Кукурудзяні зерна у вашому калі можуть здатися чимось дивним, але це нормально.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!