Білий

Вимкніть його — і ви схуднете. А якщо ви їсте білий хліб, то будете товстими і ризикуєте захворіти на діабет — правильно? Все не так однозначно. Білий хліб — продукт із простим складом, а отже, і передбачуваною кількістю енергії. У його складі може бути тільки мука та вода (наприклад, лаваш, маца, піта). Або додані дріжджі, цукор та сіль (традиційний батон, чіабатта), інформує sutura.org.ua

Якщо людина, що веде активний спосіб життя, їсть такий хліб, він ніби підкидає в топку дрова, які будуть поступово горіти та давати енергію. Як при цьому не повніти? Їсти хліб у першій половині дня. Не більше 1-2 шматків. Поєднувати з овочами чи білком, наприклад, з омлетом. І після цього не лягати на диван, а вирушати на роботу чи на прогулянку.

Чорний

Його багато хто вважає дієтичним, але в цьому випадку теж все залежить від складу. У чорному хлібі (особливо у Бородінському) значно більше цукру, ніж у білому. Крім того, в нього часто додають сиропу або патоку, яка надає темного кольору. А якщо в хліб додані горіхи та сухофрукти, його і зовсім правильніше віднести до десертів, адже за складом він ближче до тістечка. І їсти його потрібно як десерт — через 1,5-2 години після попереднього прийому їжі і в першій половині дня.

Цільнозерновий

Він містить великі частини зерен або навіть ціле зерно. У такого хліба прекрасні поживні властивості, але лише в тому випадку, якщо ви ретельно жуєте кожне зернятко. Інакше корисні речовини не засвоюються.