Чи можна запивати їжу водою — відповідає дієтолог Світлана Фус
Дуже часто ви можете чути і читати про те, що запивати їжу під час їди не можна. Аргументи: розбавляється шлунковий сік, погіршується процес перетравлення їжі, збільшується обсяг шлунка і багато чого говорять з цього приводу.
Виникає питання, а якщо зробити кілька ковтків води, так само безнадійно і погано буде перетравлюватися їжа?
Ось що каже провідний дієтолог Світлана Фус: “Я часто наводжу у приклад суп. Коли ми його їмо, ми ж овочі запиваємо водою? ?Я рекомендую робити так. Якщо ми їмо щільну їжу, наприклад, бутерброд з цільнозернового хліба з листям салату і сиром, який складно жується, сухуватий і не ковтається, його можна запитати невеликим кількістю рідини. ‘яким і ретельніше його пережувати.
Вода ніяк не впливає на рівень pH і активність ферментів. Звичайно, якщо йдеться про воду кімнатної температури. Адже коли ми п’ємо гарячу чи холодну воду, організм витрачає калорії, щоби привести воду до нормальної температури, за якої ферменти активні. Пити під час їжі рекомендується, адже так ви полегшите завдання для своєї травної системи. Вживання води під час їжі є також профілактикою запори.
Якщо ви весь цей час утримувалися від компоту на третє, бо думали, що це вредно, тепер можете забути про це. Пити слід тоді, коли ми відчуваємо жажду незалежно від прийомів їжі. Щодо єдиної норми споживання рідини, то її немає. Наша потреба в гідрації залежить від температури та вологості навколо, активності, фізичного стану (наприклад, вагітним жінкам та матерям, що годують, слід пити більше), і їжі, яку ми споживаємо.
І головне, перш ніж довіряти словам, перевірте їх. І пийте на здоров’я.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!