Усі ми знаємо, що соки дуже корисні для нашого організму. Однак не всі можуть або встигають робити найбільш корисний свіжовичавлений сік. Найпростіше купувати цей напій у магазині. Тим не менше, про пакетований сік ходити безліч чуйних, через що він тепер багатьма сприймається не тільки як не корисний напій, але і навіть як небезпечний для здоров’я. Які міфи про покупний сік ми приймаємо за чисту монету?

Відсутність корисних речовин

Сік, який ми купуємо в магазинах, проходити певну обробку, його змішують із певними добавками, але навіть за таких умов у ньому залишається досить багато корисних компонентів. Більше користі можна отримати з відновлення соку, який виробляють за допомогою методу відновлення з концентрату, інформує sutura.org.ua

Високий вміст цукру і консервантів

Не можна заперечувати, що у значній кількості магазинних соків рівень цукру насправді досить високий. Це стосується і консервантів. Продовжити термін придатності можна і без їхньої допомоги. Сік буде зберігатись довше, при правильному виробництві. Якщо при виборі соку не лінуватися і вивчити упаковку тієї чи іншої фірми, ви обов’язково виявите напій, вміст цукру в якому мінімальний. Оскільки з кожним роком здоровий спосіб життя і, зокрема, правильне харчування стають все більш популярними, натуральних соків з мінімум шкідливих добавок все більше з’являється на прилавках магазинів. Головне правило, якого потрібно дотримуватися при виборі напою, це уникнути напису “нектар”, оскільки в ньому, крім цукру присутні регулятори кислотності і багато інших не найбільш корисних компонентів.

Сік сприяє збільшенню ваги

Якщо ви придбали натуральний сік, то зайві кілограми вам не загрожують. Проте надмірне споживання соку з високим рівнем цукру в складі, може стати причиною виникнення такої проблеми.