Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Чи справді сироп агаві корисніший, ніж цукор?
Ми звикли думати, що будь-який підсолоджувач є здоровішим, ніж білий сахар, особливо, коли на етикетці написано, що в ньому міститься низький глікемічний індекс, або 100% чистий продукт, що є ідеальним для діабетиків, або ж екологічна їжа.
Наприклад, сироп агаві, це органічна їжа, але це не означає здорова їжа. Той самий сироп агаві має багато поживних речовин, але продається як корисний підсолоджувач. Чи справді це так?
Сироп агаві, це підсолоджувач, який добується з особливого виду кактусу. Натуральний підсолоджувач виробляється з рослини, що дуже схожа на алое. Вона відома вже багато століть і широко використовується в Мексиці, звідки і походить. Рослина відома своїми корисними речовинами і позитивним впливом на здоров’я. Але для того, щоб зробити з неї сироп, під час виробництва використовують різні хімікати та суміші, що робить сироп з агаві простим фруктовим сиропом, в якому немає корисних речовин.
На більшості етикеток з сиропом агаві написано про низький індекс глікеміну, чи корисно для діабетиків. В основному це означає, що продукт не виробляє хімічних зв’язків, тому, що сироп агаві, це в основному фруктоза, яка не йде прямо в кровотік, не збільшує рівень інсуліну чи цукру в крові, але за короткий період години. Це виявляється пізніше. В результаті висока кількість фруктози може спричинити проблеми з метаболізмом, наприклад наша печінка може бути перевантажена переробляючи фруктозу. В результаті вона виробляє жир, який так і залишається у печінці. Це може спричинити хворобу – ожиріння печінки. Вона в основному виявляється вже на пізніших стадіях і може викликати цироз або рак печінки.
Таким чином, в результаті дослідження було виявлено, що сироп агаві несе ризик для діабетиків, а також зменшує метаболізм, підвищуючи ризик захворювань печінки.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!