Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Чим корисна диня, кому її не можна і як вибрати смачну?
Зараз самий сезон динь і цим потрібно користуватися – цей плід дуже смачний і корисний. Він допоможе вам не лише зміцнити здоров’я, а й схуднути.
Диня на 90% складається з води і на 100 грам містить всього 33 ккал. Велика частина поживних речовин дині це вуглеводи, білків і жирів у ній менше 1 г на сто грамів. Проте, диня чудово втамовує відчуття голоду, бо в ній дуже багато клітковини, яка благотворно позначається на роботі кишківника.
Крім того, в дині міститься маса корисних речовин, у тому числі і ті, які сприяють розщепленню жиру, виведенню токсинів та покращенню метаболізму. Цей плід допоможе зміцнити серце, кістки, зуби, покращити стан шкіри, волосся та нігтів.
Диня багата на фолієву кислоту, особливо корисну для жінок, які збираються стати мамою, або вже очікують малюка. Також у ній є каротиноїди, витамин С, кальцій, калій, магній та інші необхідні речовини.
До речі, диня – чудовий засіб від похмілля. Вона допоможе відновити водно-сольовий баланс і вивести продукти розпаду алкоголю.
Вибирати варто диню правильної форми без зелених плям. Хвостик зрілої дині буде сухим. Несмачна бліда тверда м’якоть із прожилками говорити про те, що диню вирощували з використанням хімічних удобрень.
Купувати краще цілу диню, оскільки на зрізі швидко починають розмножуватися бактериї. Розрізану диню можна зберігати в холодильнику не більше за добу. З дині можна готувати різні десерти.
Кому не варто їсти диню? У дітей до трьох років диня може спровокувати розлад шлунка. Цей плід у принципі схильний викликати бродіння в шлунку, тому навіть здоровим людям не рекомендується їсти диню на повний живіт – після їди краще почекати хоча б півгодини. Хворим на цукровий діабет варто бути обережніше з дінями, оскільки в них багато цукру.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!