Як розповіла відомий дієтолог, сало люблять не лише українці, а й норвежці, у яких рівень споживання сала високий, а рівень серцево-судинних захворювань низький, повідомляє sutura.org.ua

Дієтолог пояснила, що сало містить дуже цінну олеїнову жирну кислоту (понад 40%), яка має протизапальну дію і запобігає передчасному старінню. За вмістом олеїнової жирної кислоти сало майже наздогнало оливкову олію.

Яке сало вживати

Продукт повинен бути свіжим (не більше 3-х днів) та промороженим.

Не бути вареним, змаженим, копченим чи змаженим.

Споживати у дуже малих кількостях: пів-одна фаланга великого пальця.

Кому не можна вживати сало

Сало – це жир, тобто калорійний продукт. Якщо ви намагаєтеся схуднути, не варто зловживати цим продуктом.

Сало має жовчогінну дію і людям із загостренням запалення жовчного міхура або підшлункової залози треба вживати його з обережністю.