Широко відомо, що її вживання позитивно впливає на стан судин та серця. Але покупка першої у сезоні клубниці може досить серйозно нашкодити здоров’ю, передає sutura.org.ua

За словами фахівців, перші постачальники клубниці не в міру активно використовують удобрення, щоб стимулювати її зростання та дозрівання. Тому, купуючи ранню полуницю, зверніть увагу на її колір і розмір. Дуже яскравий відтінок може свідчити про присутніх хімікатах, а великий розмір кожної ягоди – про великий вміст води.

Медики настійно рекомендують купувати першу полуницю у цивілізованому роздробі – тобто там, де вона проходить перевірку на безпеку. Але навіть у цьому випадку до настання сезону не варто її їсти частіше, ніж раз на тиждень.

А найкращий варіант – просто потерпіти до початку червня. До цього часу полуниця дозріває на грядках природним чином, і рівень вітамінів та інших корисних мікроелементів у ній найвищий. Чекати залишилося зовсім недовго!