У день людина має щонайменше двічі перекушувати між завтраком та обідом, а також після обіду за пару годин до вечора, передає sutura.org.ua Але ті перекуси, якими найчастіше втамовують голод офісні працівники, які не годяться, бо від них зростає “п’ята точка” і в обсязі збільшується талія. Мова йде про печиво, сладкий чай, бутерброди з ковбасою чи сосисками, чіпси, конфети, тістечок та інші калорійні продукти.

Ці продукти, з’їдені на другий завтрак і полуденок, не принесуть шкоди фігурі:

– порція фруктів;

– відварене куряче яйце (можна 2);

– склянка ряжанки чи кефіру;

– горсть свіжих ягід;

– яблучні чіпси;

– твердий сир або кусочок бринзі з несладким чаєм;

– чорнослив та курага;

– овочі у будь-якому вигляді;

– дієтичні хлібці (магазинні) або підсушені в духовці цільнозерновий хліб;

– сир із зюмами або ягодами.

На думку дієтологів, якщо під рукою на годину обов’язкового прийому їжі не виявилося потрібних корисних продуктів, то краще взагалі нічого не їсти, а лише пити воду чи несладкий чай. Хоча, на сьогоднішній день для будь-якого людини не проблематично вийти до магазину за фруктами, овочами, молочними продуктами. Тим більше, що вони вже готові до вживання і коштують не так дорого, щоб відмовляти собі в них.