Ви будете здивовані, але є продукти, які насичують нас, а є такі, що наоборот – провокують голод, передає sutura.org.ua

Дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook поділилася секретом, який допоможе вгамувати почуття голоду. Передовсім, вона наголосила на тому, що не варто налягати на перекушуванні, адже такий тип їди не дуже насичує наш організм.

Також Оксана Скиталінська зазначила, що часті прийоми їжі утримують високий рівень інсуліну в кросі, а це може спричинити запалення, які згодом можуть стати причиною появи цукрового діабету 2 типу.

На її думку, краще до свого раціону додати якнайбільше продуктів із низьким глікемічним індексом (ГІ). Передовсім, це овочі, деякі зернові, бобові, білкові страви в поєднанні з корисними жирами (наприклад, оливковою олією).

Натомість, перекушувати солодощами не слід, адже вони не лише піднімають ГІ, а й стануть причиною того, що ви дуже швидко голодуватимете.

Також вона зазначила, що 2-3 разове харчування суттєво зменшує ризик запальних процесів, а також зменшує старіння організму.