Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Дієтолог з Австралії розкрила причини, чому у другій половині дня хочеться сладкого
Лаура Форд з Мельбурна пояснила причину, через яку так часто хочеться з’їсти плитку шоколаду, печива чи щось солодке після 15:00. Справа не в тому, що мозок вимагає цукрового удару. Ймовірно, йому потрібно дещо інше, інформує sutura.org.ua
Ви з’їдаєте недостатньо вуглеводів в обід
Перша причина, чому в другій половині дня вам хочеться з’їсти чогось сладкого, полягає в тому, що ви споживаєте недостатньо вуглеводів в обід.
“Якщо ви відмовляєтеся від вуглеводів в обідню годину, ви втрачаєте ключову питну речовину, яка допомагає набирати енергію протягом дня”, – аргументує Лаура.
Дієтолог рекомендує не відмовлятися від продуктів, наповнених вуглеводами, але поважно стежити за розміром порцій. Лаура вважає за краще складні вуглеводні, такі як солодка картопля та коричневий рис. Вони покращують травлення і довше зберігають відчуття ситості.
Ви недоїдаєте
Інша причина, через яку ви хочете цукру, полягає в тому, що ви просто недоїдаєте. Коли ваш організм голодний, йому потрібний “енергетичний поштовх”. І цей поштовх ніщо інше, як плитка шоколаду.
Краще наїстися корисною їжею до 15:00, ніж потім тягнутися за шкідливим печивом.
Ви мало спите
Напевно у вашій голові проскочила думка: “як сон пов’язаний із тягою до сладкого?” Все просто.
Від вашого сну безпосередньо залежить рівень гормонів в організмі, що відповідають за відчуття голоду – греліну та лептину. Ви повинні спати як мінімум 8 годин на день – радити диетолог.
Лаура також зазначила, що вуглеводи — основний джерело енергії для організму. За їх відсутності тіло буде використовувати білки та жири для отримання енергії. Є “складні вуглеводи”, які можна споживати без обмежень. Наприклад, солодка картопля, коричневий рис, коричнева паста та цільнозернові продукти. Не варто боятися додавати до свого раціону харчування макарони, білий картопля і хліб — головне, не об’їдатися ними.
Дієтолог порадила дівчатам не захоплюватися безглютеновою дієтою.
“Продукти без глютену не завжди найкорисніші для здоров’я. Вони часто піддаються більшій переробці і можуть містити менше клітковини”, – каже експерт.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!