Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Дієтологіня пояснила, чому диню ні в якому разі не можна їсти як десерт
Літо неможливо уявити без динь та кавунів. Ці продукти стійко асоціюються із сонячними днями та літнім меню. Їх їдять просто так, додають у коктейлі та десерти, заморожують і так далі. Тим часом, порівнювати арбузи та дині не можна, оскільки вони виступають у різних категоріях, розповіла дієтолог.
Головна помилка – вживати диню як перекус або як десерт, каже фахівчиня. Ця баштана культура має не тільки пристойну харчову цінність, але також і досить високий глікемічний індекс, а значить її вживання з іншими продуктами неминуче призведе до набору лишніх кілограмів.
Так що диню варто їсти тільки як самостійний продукт і якомога далі від інших прийомів їжі. Дієтологи також не раджу налягати на диню людям, схильним до надмірної ваги, і тим, у кого порушено вуглеводний обмін.
Зате кавун, наоборот, може вбудовуватися в звичайний раціон людини і відмінно підійде і як перекус, і як десерт, обнадіяла дієтологія. Кавуном можна перекушувати, якщо ви в цілому харчуєтеся правильно, не забуваєте про завтрак, обід і вечерю, і вмикаєте в раціон не тільки рослинну, але і тваринну їжу. Але і зловживати таким перекушуванням, як арбуз, теж не варто, попередила лікарка: за один прийом можна з’їсти не більше 300 грамів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!