Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5

Дієтологи назвали продукти, які здатні спровокувати непритомність і слабоумство

Головна / unsorted / Дієтологи назвали продукти, які здатні спровокувати непритомність і слабоумство

0 / 5. 0

Дієтологи зі США перерахували продукти та витамини, дефіцит чи надлишок яких загрожує людині непритомністю чи навіть розвитком здивування. Експерти закликають найбільш обережно ставитися до цукру.

Фахівці відзначають, що функції мозку у значній мірі залежать від рівня цукру в крові, оскільки глюкоза служить основним паливом для органу. Надлишок солодощів загрожує вивільненням інсуліну, який перешкоджає доступу до мозку ряду амінокислот, за винятком триптофана. Останній трансформує в гормон сну мелатонін і може занурити індивіда у «вуглеводну кому».

Відмовлятися від вуглеводів повністю теж небезпечно, оскільки це загрожує нестабільним рівнем цукру в крові та гіпоглікемією. Серед симптомів “мозковий туман”, сплутаність свідомості та навіть короткочасні непритомності.

Зловживання алкоголем не найкращим чином впливає на здатність мозку нормально функціонувати. Згодом через спиртне порушується вміст нейромедіаторів у мозку, вони відповідають за взаємодію між клітинами головного органу ЦНС. Є ризик, що після нічного загулу людина зіткнеться з втратою пам’яті та пошкодженням мозку.

Мозок витрачає до 20% енергії тіла, тому за її нестачі він страждає. Якщо пропускати прийоми їжі, організм перейде до компенсаторного режиму для забезпечення балансу безпечного рівня цукру в крові.

Подібне здатне проявлятися млявістю, надмірним збудженням, нездатністю зосередитися. При цьому їсти під час роботи або інших зайняти не варто, оскільки це веде до пере- або недоїдання. Вітамін В12 захищає нервні клітини і допомагає виробляти нейромедіатори. При його дефіциті виникають сплутаність свідомості, порушення пам’яті, депресія та здивування. У довгостроковій перспективі подібне загрожує безповоротним пошкодженням нервів.

Найлютішим врагом мозку дієтологи називають і дієти з високим вмістом насичених жирів. Вони можуть спричинити порушення когнітивних здібностей або їх порушення у тих, хто страждає від психічного захворювання.

Такий режим харчування загрожує ускладненнями у головному мозку, порушуючи внутрішньоклітинну передачу сигналів та експресію генів. У людини виникають тривога, депресивна поведінка, зростає рівень запальних цитокінів.

Джерело medicalanswers.com.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!