Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Дієтологи назвали продукти, які здатні спровокувати непритомність і слабоумство

Дієтологи назвали продукти, які здатні спровокувати непритомність і слабоумство

Дієтологи зі США перерахували продукти та витамини, дефіцит чи надлишок яких загрожує людині непритомністю чи навіть розвитком здивування. Експерти закликають найбільш обережно ставитися до цукру.

Фахівці відзначають, що функції мозку у значній мірі залежать від рівня цукру в крові, оскільки глюкоза служить основним паливом для органу. Надлишок солодощів загрожує вивільненням інсуліну, який перешкоджає доступу до мозку ряду амінокислот, за винятком триптофана. Останній трансформує в гормон сну мелатонін і може занурити індивіда у «вуглеводну кому».

Відмовлятися від вуглеводів повністю теж небезпечно, оскільки це загрожує нестабільним рівнем цукру в крові та гіпоглікемією. Серед симптомів “мозковий туман”, сплутаність свідомості та навіть короткочасні непритомності.

Зловживання алкоголем не найкращим чином впливає на здатність мозку нормально функціонувати. Згодом через спиртне порушується вміст нейромедіаторів у мозку, вони відповідають за взаємодію між клітинами головного органу ЦНС. Є ризик, що після нічного загулу людина зіткнеться з втратою пам’яті та пошкодженням мозку.

Мозок витрачає до 20% енергії тіла, тому за її нестачі він страждає. Якщо пропускати прийоми їжі, організм перейде до компенсаторного режиму для забезпечення балансу безпечного рівня цукру в крові.

Подібне здатне проявлятися млявістю, надмірним збудженням, нездатністю зосередитися. При цьому їсти під час роботи або інших зайняти не варто, оскільки це веде до пере- або недоїдання. Вітамін В12 захищає нервні клітини і допомагає виробляти нейромедіатори. При його дефіциті виникають сплутаність свідомості, порушення пам’яті, депресія та здивування. У довгостроковій перспективі подібне загрожує безповоротним пошкодженням нервів.

Найлютішим врагом мозку дієтологи називають і дієти з високим вмістом насичених жирів. Вони можуть спричинити порушення когнітивних здібностей або їх порушення у тих, хто страждає від психічного захворювання.

Такий режим харчування загрожує ускладненнями у головному мозку, порушуючи внутрішньоклітинну передачу сигналів та експресію генів. У людини виникають тривога, депресивна поведінка, зростає рівень запальних цитокінів.

Джерело medicalanswers.com.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!