Дієтологи перерахували плюси і мінуси від вживання оливок

Головна / unsorted / Дієтологи перерахували плюси і мінуси від вживання оливок

Незвичайний смак ягід дерева оливи був оцінений ще в античний час, але зараз використовується лише в кулінарії. За словами дієтологів, існують певні плюси та мінуси від вживання оливок для здоров’я.

Хоча оливки та маслини є плодами одного дерева, їх калорійність сильно різниться: консервовані зелені ягоди коливаються в межах 180 кКал, тоді як у чорних цей показник досягає лише 115 кКал.

Хоча обидва варіанти добре підходять для овочевих дієт, людям, які худнути лікарі рекомендують звернути увагу на рівень солі. Її надлишок в організмі часто призводить до затримки води, яка, у свою чергу, підвищує ризик набряків та серцево-судинних недуг.

Все ж таки позитивні властивості оливок перевищують негативні, оскільки плоди містять мононенасичені жирні кислоти, різні мінералі, витамини А і Е.

Останні сприяють гарному травленню, нормалізують жіночий гормональний фон, сприяють загоєнню мікротріщин у сердечному м’язі та розріджують дах, знижуючи ймовірність виникнення тромбозів. В той же час, медики радять не вживати цей продукт при циститі, гіпертонії, гастриті, а також захворюваннях печінки та нірок.

Джерело useti.org.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!