Для того щоб виключити розвиток проблем з роботою травного тракту та подальше розвиток ожиріння, американські диетологи рекомендують виключити зі свого раціону ряд звичних продуктів. Одним із таких продуктів називають улюблений багатьма суп, інформує sutura.org.ua

Експерти в галузі дієтичного харчування повідомили про продукти, що мають негативний вплив на мікробіом кишківника. Вживання такої їжі часто викликає розлад шлунка, появу тяжкості та здуття живота, а також накопичення лишніх кілограмів.

Серед шкідливих продуктів були виявлені курячий суп із лапшою, солодкі каші, ароматизовані йогурти, а також деякі сорти жирного м’яса.

Курячий суп містить досить багато солі, що збільшує ризик розвитку ожиріння майже на 25 %. порівняти з “сахарною бомбою”. Щоб не нашкодити своєму організму, краще їсти нежирний кефір або грецький йогурт із низьким вмістом жиру”, – каже дієтолог Фіорелла Дікарло.

Вживання м’ясних напівфабрикатів призводить до загибелі корисних мікроорганізмів, що живуть у кишківниках людини, попереджають експерти. Вживання змаженої картоплі та чіпсів також може спровокувати дисбаланс мікрофлори кишківника, тому вживати ці продукти дуже небажано, а краще взагалі відмовитися від їх вживання.