Навіть якщо ви докладно стежите за своїм раціоном і намагаєтеся контролювати кількість споживаного цукру, це ще не означає, що ви справді дотримуєтеся безпечної дози, яку можна з’їдати щодня. Проблема у ваших улюблених продуктах, які містять у собі сахар, але ви про це можете навіть не підозрювати. Отже, розповідаємо вам, яка доза цукру на день є безпечною для вашого здоров’я, і ​​про те, як контролювати його кількість у продуктах, інформує sutura.org.ua

Отже, за словами фахівців, щоб уникнути проблем із серцем і не спровокувати розвиток діабету, кількість споживаного цукру на день має становити не більше 10% від денної норми калорій. Тобто, якщо людина споживає 2000 ккал на день, то норма цукру – до 52 грамів (близько 10 чайних ложок без гірки).

Проте, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує в ідеалі вживати вдвічі менше цукру: жінкам – до 24 грамів сахару на день, що дорівнює приблизно 5 чайних ложок без гірки, а чоловікам – до 36 грамів (приблизно 7 чайних ложок). Ця рекомендована доза не включає натуральні джерела цукру, такі як фрукти і овочі.

Щоб зрозуміти, в яких продуктах міститься багато цукру, ретельно перевіряйте склад, не відходячи від полиці. Не забувайте, що той самий сахар може маскуватися під такими “псевдонімами”, як мальтодекстрин, концентрат фруктового соку, нектар агаві, кукурудзяний сироп, карамель, мальтоза, кленовий сироп, декстроза, глюкозні сиропи, кондитерський цукор, ячмінний багатьма іншими.