Доступний продукт для гіпертоніків, який нормалізує тиск
Як розповіли британські дієтологи, деякі продукти сприяють нормалізації тиску і рекомендуються людям із гіпертонією.
За їх словами, нормалізації тиску сприяють продукти, що підтримують баланс калію та магнію. Відмінним вибором є шпинат, який містить велику кількість калію, фолату та магнію.
– Завдяки великій кількості корисних для серця питних речовин шпинат здатний ефективно знижувати показання артеріального тиску, – відзначають дієтологи.
Шпинат є рекордсменом за вмістом калію, залізу та марганцю. Його рекомендують людям з недокрів’ям, а також у відновлювальний період після хвороб. Шпинат має протизапальну, проносну та сечогінну дію, за рахунок чого ефективний при набряках, що актуально при підвищеному тиску.
Він також позитивно впливає на сердечно-судинну систему, зміцнюючи стінки судин та покращуючи склад крові.
Зелене листя містить хлорофіл, тому шпинат покращує мікроциркуляцію, перешкоджає згущенню крові та жовчі. Завдяки невеликій калорійності та невисокому глікемічному індексу (ГІ) шпинат рекомендований діабетикам та людям з надмірною вагою.
Медики попереджають, що через високий вміст щавлевої кислоти шпинат заборонено їсти людям, що страждають на подагру та ревматизм, виразку шлунка. Збільшена кількість щавлевої кислоти в їжі також може спровокувати загострення сечокам’яної та жовчнокам’яної хвороби, циститу.
Потрібно пам’ятати, що поставити діагноз «гіпертонія» може лише лікар. У нормі тиск може підвищуватися або знижуватися, але він повинен повертатися до нормальних показників — від 100 на 60 до 140 на 90.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!