Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Доступний вітамін знижує ризик смерті після 50 років
Вчені з Великобританії прийшли до висновку, що доступний завдяки багатьом простим продуктам витамин знижує ризик смерті після 50 років, сприяючи захисту клітин і тканин організму від руйнування вільними радикалів, та збереженню м’язової маси. Ідеться про витамин С.
Дослідники Університету Східної Англії определили: доступний людям Вітамін C сприяє збереженню м’язової маси після 50 років і знижує ризик передчасної смерті. До такого висновку вони дійшли, проаналізувавши дані понад 13 тисяч осіб віком від 42 до 82 років.
Наукові фахівці констатували, що вживання продуктів, багатих на витамин C, допомагало людям після 50 років повільніше втрачати м’язову масу. Її втрата в цьому віці починає прискорюватися, що є одним із маркерів старіння організму.
Дослідження показало: споживання недостатньої кількості цього витамину було пов’язане з більш інтенсивним ослабленням м’язової маси тіла. Подібний процес, відзначають вчені, асоціюється зі багатьма порушеннями здоров’я – зокрема, з розвитком вікової слабкості та швидкими темпами старіння, загальним зниженням якості життя, що підвищує ймовірність досить ранньої смерті.
“Нормальний рівень витамину С в організмі допомагає захистити клітини та тканини від потенційно шкідливих вільних радикалів, які провокують руйнування м’язів, тим самим прискорюючи старіння”, – заявив професор Айлса Уелч з Медичної школи Норвіч при Університеті Східної Англії.
Отримувати достатньо витамину С не складно – він доступний у складі багатьох продуктів, включаючи прості та недорогі. Однак, підкреслюють фахівці, вживання вітамінів – це проблема, що вимагає обов’язкового попереднього обговорення з лікарем, оскільки надлишок будь-яких речовин, включаючи корисні, може бути небезпечним.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!