Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Експерти попередили, які продукти стають небезпечними після розігрівання у мікрохвильовій печі.
Експерти розповіли, які продукти після приготування краще не розігрівати за допомогою мікрохвильовки. Деякі страви від такого впливу стають небезпечними для здоров’я.
Як відзначають експерти, найбільш виражений негативний ефект після розігріву спостерігається у випадку з коренеплодами. Це стосується моркви, огірків, редису, буряку, помідорів тощо. у їх складі є природні нітрати, які у разі нагрівання трансформуються в нітрозаміни.
Останні для організму людини вважаються токсичними. Не варто розігрівати у мікрохвильовій печі та м’ясо, оскільки таким чином порушується білкова структура. Через це продукт складніше засвоюється і може призводити до розладу шлунка.
Багаті поліненасиченими жирними кислотами страви краще розігрівати на звичайній плиті. Це актуально навіть для риби жирних сортів. Картопля після розігрівання стикається з розпадом крахмалю і ризикує відкластися в жирову слой.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!