Експеримент вчених показав, що малина руйнівно діє на пухлинні клітини. Дослідники домоглися загибелі понад 90% опухлинних клітин
Вживання малини забезпечує захисний ефект, коли йдеться про можливе розвиток раку, про це говорять все більше вчених. Так, фахівцями Університету Клемсона у США був проведений експеримент: тваринам зі злоякісними опухолами кишечника з їжею давали екстракт малини. В результаті дослідники домоглися загибелі понад 90% опухлинних клітин.
На користь думки про те, що малину можна по праву вважати протираковою ягодою, говорити і той факт, що в її складі у великій кількості містяться речовини антиоксиданти, які забезпечують клітинам організму стійкість до окислення, що викликає в них ламання та мутації. При цьому малина входить до десятки продуктів, в яких містяться найвищі рівні антиоксидантних сполук.
Крім того, у складі малини присутній елагінова кислота, що перешкоджає неконтрольованому поділу генетично пошкоджених, ракових клітин в організмі.
«Повноцінними ліками, панацеєю від раку вважати малину все ж таки не варто. Але як натуральний і, безумовно, дуже корисний продукт малина може допомогти у профілактиці та розвитку злоякісних опухолей», — поділилася думкою лікар-онколог.
Також фахівець порадила вживати малину (за відсутності протипоказань) для зміцнення імунітету. Її ягоди містять велику кількість витаминів групи B, витамину С і Е, калію, магнію, фосфору, фолієвої кислоти та заліза — цей набір мікроелементів служить чудовою підтримкою для злагодженої роботи організму.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!