Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Ендокринолог: які фрукти небезпечні для печінки
Відомо, що фрукти дуже корисні, але, як виявилося, деякі з них можуть зашкодити печінці, розповіла лікар-ендокринолог.
За її словами, надмірне вживання фруктози призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки.
– Коли людина думає, що їсть нешкідливе яблуко чи грушу, це не так – вона у великій кількості їсть фруктозу, яка може призвести до неалкогольної жирової хвороби печінки. Глюкоза переробляється під дією інсуліну і йде на енергію і жирові запаси, — розповіла медикиня.
Вона уточнила, що у кісточкових фруктах більше глюкози, а у зерняткових – фруктозі. Білки печінки повністю переробляють фруктозу.
Спеціалістка радить їсти фрукти не окремим прийомом їжі, а як десерт.
Неалкогольна жирова хвороба печінки – це дистрофія органу, яка супроводжується не тільки пошкодженням клітин, а й згубним впливом на інші органи. Це хвороба дуже підступна, тому що розвивається безсимптомно.
Правильне харчування, регулярні фізичні навантаження, активний спосіб життя і відмова від шкідливих звичок сприяють ефективній детоксикації. Печінка, як відзначають лікарі, добре відновлюється, якщо, звичайно, не зайти надто далеко.
Як повідомлялося раніше, вишня, незважаючи на всю свою користь, теж може бути небезпечною для здоров’я. Потрібно пам’ятати, що вона містить вуглеводи, які необхідно враховувати при плануванні раціону. А кислоти у складі ягоди можуть дратувати слизову шлунка та зубну емаль. Таким чином, з обережністю варто їсти вишню страждають від підвищеної кислотності, виразки шлунка, хронічних захворювань легенів, цукрового діабету та ожиріння.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!