Хоча лікарі навперебій говорять про користь злакових і каш взагалі, дієтологи в один голос стверджують, що насправді каші не такі корисні, як здається. Особливо виділяють одразу три крупи, користь яких сильно перебільшена, інформує sutura.org.ua

Манна крупа

На першому місці виявилася манна каша – за словами фахівців, ця крупа багата на крахмаль і бідна на білок. Крім того, в ній міститься багато глютену, який провокує алергію у дітей і заважає повноцінному засвоєнню заліза та витамину D.

Мал

На іншому місці крупа, яка користується великою популярністю в країнах Азії, причому як Східної, так і Західної. Це рис. Дієтологи відзначають, що білий шліфований рис дуже шкідливий для організму, тому що в ньому залишається дуже багато крохмалю. А ось усі корисні речовини зникають.

Вівсянка

Крім того, до списку потрапила дуже популярна ранкова крупа – вівсянка. Здавалося б, їж вівсянку на завтрак – і будеш здоровий. Але все не так просто, як видається. За словами дієтологів, завтрак зобов’язаний насичувати організм до обіду, а вівсянка не може робити цього через низький об’єм білка.