Для того, щоб бути здоровим, людині потрібно повноцінно харчуватися, передає sutura.org.ua Це означає, що в їжі повинні бути присутніми необхідні для організму витамини, макро- і мікроелементи. Один із найважливіших потрібних нам мікроелементів — кальцій.

Кальцій – основний будівельний елемент в організмі. Міцні зуби та кістки – його фосфору заслуга. Кальцій потрібний для нормального формування кісток, волосся, нігтів, зубів та зубної емалі Самі потужні постачальники кальцію — молоко та сир.

Але дослідження останніх років довели, що кальцій міститься у всіх овощах із зеленим листям і у багатьох фруктах. Нині найбагатшими джерелами кальцію вважають насіння кунжуту та маку, горіхи, морську капусту, бобові, яку сезонну зелень, сухофрукти (інжир, курага, изюм, фініки, чорнослив), а також свіжі абрикоси, апельсині, яблука, чорну смородину та грей.

Насіння соняшнику? Насіння соняшнику ідеально підходять для перекусу або як добавка до салату. У двох столових ложках насіння соняшнику міститься 88 мг кальцію. Оскільки насіння досить низькокалорійне, ви можете не турбуватися за вашу фігуру.

Броколі? У 100 г брокколі міститься 47 мг кальцію. Плюс у тому, що брокколі — низькокалорійний продукт, у якому міститься майже вдвічі більше витамину с, ніж в апельсинах. Це прекрасне доповнення до основної страви як гарнір.

Мигдаль. У 100 г мигдальних горіхів – 264 мг кальцію. Крім того, мигдальні горіхи багаті на витамин Е та калій. Проте варто пам’ятати, що орехи – це висококалорійний продукт. Найкраще його додавати в каші чи йогурт вранці.

Сардіна. У 100 г сардин у олії міститься 383 мг кальцію. Також, сардині – чудовий джерело вітамінів D і B12. Якщо ви любитель морепродуктів, вам буде цікаво дізнатися, що кальцій також міститься у м’ясі лосося, анчоусах та креветках.

Тофу. У 100 г тофу міститься 350 мг кальцію, тобто в повній чашці — 800 мг, що недалеко від добової норми. Чудовий джерело кальцію для вегетаріанців.